top of page

Muwielah Community Center

Tutor: Professor Christiano Luchetti

The project is a long mixed-use community center which includes office spaces, study rooms, an auditorium, a multifunctional space and even a performance hall.

The building program is organized to foster serendipitous social and academic exchanges, extending socialization beyond traditional public space settings. Below the elevated building, greenery has been introduced with open spaces for the public.  The underside of the floating structure becomes part of its main elevation from which a sunken glass structure offers a connection between underground and the floating object.

Made out of natural cut-out stone, the main volume is an object floating 5 meters above ground. Cracking the object was the method used to creating openings for views and access for sunlight. Primary circulation follows the form of the object, in which spaces protrude from.

bottom of page